Apple gaat voor duurzaamheid, met de Iphone voorop

Apple gaat voor duurzaamheid, met de Iphone voorop
Geplaatst op

De Iphone is door Greenpeace benoemd tot duurzaamste Apple product. Sterker nog Apple is naast Fairphone met een B- Duurzaamheid score verreweg het meest duurzaamste techbedrijf in de wereld. Hiermee verslaat Apple de andere grote concurrenten als LG (D+) Sony (D+), Huawei (D) en Samsung (D-) met een ruime meerderheid. 


"We gebruiken meer gerecycled en verantwoord gewonnen materiaal voor onze verpakkingen." -
Apple


Ook als merk meet Apple zich graag een groen imago, het bedrijf is hard op weg om de komende jaren deze trend voort te zetten. In 2017 al was 100% van het papier in alle Apple verpakkingen afkomstig van duurzaam beheerde bossen, gecontroleerde houtkap of andere gerecyclede bronnen. Voor bepaalde kunststof onderdelen heeft Apple andere alternatieven gevonden, zoals materialen als bamboe vezel of afval pulp van suikerriet. De ideologie trekken ze dus door in elke vezel van hun producten of zoals ze zelf zeggen: "We willen niet alleen de beste producten ter wereld maken, maar ook de beste producten voor de wereld." - Apple


Langere levensduur moet duurzaamheid van een Apple vergroten


Een manier waarop Apple betere producten probeert te maken is het langer bruikbaar maken van hun producten. Hierdoor hoeven er minder grondstoffen gewonnen te worden om nieuwe producten te maken. Deze besparing is uiteraard goed voor de consument als voor de natuur. Apple test daarom al haar producten in hun Reliability Testing Lab, met uitgebreide test­methoden waarin ze de verschillende scenario's waar klanten mee te maken kunnen krijgen na kunnen bootsen. Onderdelen als hittebestendigheid, blootstelling aan water en alledaagse chemicaliën worden getest. Ook de krasbestendigheid wordt getest met materialen als denim en metalen voorwerpen zoals sleutels en munten. Alle nieuwe materialen die Apple gebruikt (al dan niet gerecycled) worden daarnaast ook nog eens uitgebreid getest om te zien of ze voldoen aan prestatie- en duurzaamheid normen van Apple.

 

Het tegengaan van de wegwerpcultuur


Er is echter nog een tweede tegengeluid te horen niet alleen vanuit Apple zelf, nee het is ook een beweging die zich steeds sterker manifesteert in de samenleving zelf. Een anti wegwerpcultuur. Mensen willen graag langer met hun producten doen. Dus heb je een kapotte Iphone en wil je hier nog absoluut nog geen afstand van doen? Lever je toestel dan af bij een reparatie-service bedrijf die Apple gecertificeerde onderdelen biedt om de nodige ondersteuning te geven waardoor jouw device langer te gebruikt kan worden. GSM Reparatie Plaza biedt jouw de mogelijkheid om jou een stuk duurzamer te maken!

 

 

Hello You!

Schrijf je in voor onze awesome mailtjes